Dark Light

Keramiek

Workshop pottenbakken

Bij de Pottenbakkerij worden er diverse workshops pottenbakken gegeven.

Leuk voor een vrijgezellenfeest, een vriendinnen- of bedrijfsuitje!Voor de workshop pottenbakken heeft u geen ervaring nodig en u wordt begeleid bij het draaien en boetseren.Natuurlijk is er iets lekkers bij de koffie en zorgen wij voor een hapje en een drankje.

Diverse workshops zijn mogelijk:

 

Servies decoreren en glazuren

Biscuit gebakken keramiek wordt gebruikt om te decoreren,b.v.  een theeservies,schalen, kommen,bekers, borden. Hier kan iedereen zich op uitleven, eigen ideeën uitwerken.  Eenvoudige decoratie technieken worden tijdens de workshop behandeld. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende kleuren onderglazuren. De gedecoreerde serviesdelen worden dan gebakken, transparant geglazuurd en nogmaals gebakken. Na ongeveer 3  weken kunnen ze worden opgehaald.

 

Handvormen

Bij de workshop handvormen kan met behulp van een mal een schaal of vaas gemaakt worden , hierop reliëf/structuren aanbrengen  en beschilderen met en gobes. Ook is het mogelijk om vrij te boetseren. De gemaakte werkstukken worden geglazuurd en gebakken.

 

Pottenbakken en draaien op de schijf

In de workshop pottenbakken werkt u  op de draaischijf  en met wat geduld lukt het u vast de baas te worden over de draaiende klei en deze te vormen tot een schaaltje/beker. Daarna wordt de afwerking met u doorgenomen zoals het afdraaien.

De werkstukken worden gebakken en daarna transparant geglazuurd.

Prijs thema pakket pottenbakken:  € 29,50 p.p.

Duur activiteit 2.5 uur

Excl. materiaal en bakkosten

Deelname minimaal 8 personen
 Prijzen zijn excl. 21 %  btw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?